[subcontent;block=div] [subcontent.content]

BEAUJOLAIS | HERVE RAVERA | LE GRAIN DE SENEVE | PUUR GEDULD

Datum: 19-05-2014
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera
  • Herve RaveraHerve Ravera |Le Grain de Seneve

 

Een droom wordt waar

In 2000 slaat het wijnvirus toe en beplant Hervé Ravera 500m wijngaard met gamay. In 2002 volgt hij de opleiding wijnbouw in Davayé-Macon, werkt 2 jaar bij biodynamist Marc Quillemot en leert in de Jura hoe hij om moet gaan met het ploegpaard. Toch wordt hij verpleger in Lyon. Op de kraamafdeling slaat de liefde toe en hij trouwt met verloskundige Adeline. De droom om ooit zelf wijn te maken blijft.

 
Op een biologisch wijnfestival ontmoet hij de alom bekende wijnmaker Philippe Jambon. Het gesprek is hartelijk met de nodige inspiratie en hij krijgt een geweldige tip. Er staat een domein te koop in de bergen van Marchampt. In de Beaujolais. Het is 2007. Het huis, de kelders en de wijngaarden worden gekocht en hij heeft een honderd jaar oude pers kunnen overnemen van de grootvader van Christian Ducroux.

Een grote stap en er mag niets misgaan. Hervé kan zich geen fout permitteren. In eerste instantie wordt op advies een deel van de wijn gezwaveld en gefilterd en wordt er stikstof toegevoegd maar later ontdekt Hervé, dat het ongefilterde en niet gezwavelde deel dat aanvankelijk een probleem had met de aroma's, zichzelf in de fles had hersteld.

Hij voelt dat hij vertrouwen moet hebben in zijn eigen werk en moet stoppen met het zich zorgen maken om niets.Hij gebruikt immers gezonde druiven van een fantastische vulkanische bodem, een mix van leisteen en zand bezaaid met oude stenen. En de op het zuiden gelegen, steile hellingen, op 500m boven de zeespiegel bewerkt hij volledig biodynamisch met de hulp van Reggae Night, zijn trekpaard. Vanaf dat moment klaart noch filtert Hervé en voegt niets meer toe. Gebruikt geen zwaveldioxide en vermijdt pompen. Door de aversie voor chemische toevoegingen weigert hij ook stikstof te gebruiken in zijn tanks.

Hervé Ravera is een man naar mijn hart. Serieus, keiharde werker, eerlijk, bescheiden en zeer sympathiek. Zijn wijnen getuigen van lef en flair. De nieuwe micro cuvée 'Vos Lettres sont Irrésistible' is spraakmakend en de zuiverste van de omgeving. Niet zo verwonderlijk dat ook Adeline haar werk in het ziekenhuis heeft neergelegd en gekozen heeft voor de druiven. Samen sterk, samen gaan voor de meest fantastische wijn. Die van Gamay. Ga je mee. 


rouge 2022 | roue libre | GAMAY 

rouge 2020 | VOS LETTRES SONT IRRESISTIBLE | GAMAY | MGN    

rouge 2019 | VOS LETTRES SONT IRRESISTIBLE | GAMAY | MGN  

rouge 2018 | VOS LETTRES SONT IRRESISTIBLE | GAMAY | MGN  



 

 


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine